Du er her:  - Startside  - Om YS  - YS-konferansen 2011

YS-konferansen 2011


Rasmus Reinvang

Grønn megatrend

På oppdrag for YS og WWF Norge utarbeider Rasmus Reinvang i Econ Pöyry en rapport om grønn økonomi og grønne arbeidsplasser.
Les mer
Debatt på YS-konferansen

Vil kutte kontingentfradrag

Samtlige borgerlige partier, med unntak av KrF, er enige om å kutte i skattefradraget for fagforeningskontingenten.
Les mer
Vibeke Hammer Madsen

Vil ha lokale forhandlinger

Virke-direktør Vibeke Madsen mener overgangen fra industrisamfunnet til kunnskaps- og tjenestesamfunnet blir en av de store utfordringene framover.
Les mer
Oseberg Ose

Et lite inkluderende arbeidsliv

- Hvis man ønsker seg et inkluderende arbeidsliv, må krav og kontroll til arbeidstakere og arbeidsgivere droppes, til fordel for direkte kommunikasjon på arbeidsplassen, mener Solveig Osberg Ose, forskningsleder hos Sintef.
Les mer
Espedal

Forutsetter samarbeid

Bedrifter med samarbeidsorienterte toppledere er mer lønnsomme enn andre, viser en undersøkelse foretatt av professor Bjarne Espedal, NHH.
Les mer
Johan Lindstrøm

Unge arbeidstakere sårbare

Situasjonen for unge i Europa er kritisk. Hver femte person under 25 er uten arbeid. Tre ganger så mang unge som voksne er arbeidsledige.
Les mer
Sundnes

Internasjonale regler styrer

- For å nå en felles forståelse for partenes rolle og felles spilleregler i arbeidslivet, er det viktig med et trepartssamarbeid, sier LOs Trine Lise Sundnes.
Les mer
Sissel C. Trygstad

- It takes two to tango

I følge Fafo-forsker Sissel Trygstad krever samarbeid og medbestemmelse først og fremst gode kunnskaper og god samarbeidskultur.
Les mer
Amal Aden og Tore Eugen Kvalheim

- Likestillingen ikke i mål

- Det er en veldig stor ære å få denne prisen, sa Amal Aden da hun mottok YS’ likestillingspris av YS-leder Tore Eugen Kvalheim tirsdag.
Les mer
Rigmor Aaserud

Jobb nummer en

Statsråd Rigmor Aasrud la vekt på at arbeid til alle er jobb nummer en da hun innledet om den politiske situasjon i Norge på YS-konferansen.
Les mer
Tore Eugen Kvalheim

YS-lederen om moderasjon

- Ved å gjennomføre et moderat lønnsoppgjør neste år, beskytter vi norsk verdiskaping og er solidariske, sa Kvalheim i sin åpninstale til YS-konferansen.
Les mer
YS konferansen2011

YS-konferansen: Stabilt arbeidsliv, men skyer i horisonten

Velkommen til YS-konferansen 2011, hvor blant annet YS Arbeislivsbarometer legges frem for tredje år på rad. I år spør vi blant annet: Hvem er fornøyde i jobben? Hvem er bekymret for å miste den? Hvem ønsker å stå lenge i jobb? Og hvem ønsker å gå av tidlig? Konferansen arrangeres tirsdag 18. og onsdag 19. oktober på Oslo Plaza.
Les mer
YS konferansen2011

Program for YS-konferansen

YS-konferansen 2011 finner sted i Oslo 18. og 19. oktober. I år spør vi: - Hva slags arbeidsliv vil ha? I tillegg presenteres YS Arbeidslivsbarometer 2011.
Les mer