Erik Kollerud valgt til YS-leder

Onsdag valgte YS-kongressen Erik Kollerud til ny leder etter Jorunn Berland. Hans-Erik Skjæggerud og Monica A. Paulsen ble valgt til henholdsvis 1. og 2. nestleder.

F.v.: Monica A. Paulsen, 2. nestleder, YS-leder Erik Kollerud og Hans-Erik Skjæggerud, 1. nestleder. Foto: Siv Bjelland

For første gang er både YS-leder og 1. nestleder frikjøpt på heltid. Den nyvalgte ledertrioen er klare på at det det venter store oppgaver i årene fremover.

– Det nye arbeidslivet omfatter så mye. Vi er helt sikre på at det vil handle mye om kompetanse og dette vil stå sentralt i YS sitt engasjement, sier Kollerud.

– Automatisering, robotisering og kunstig intelligens vil påvirke arbeidsdagen til våre medlemmer. Mennesker skal løse nye oppgaver og arbeidstakerne må settes i stand til å utføre dem, sier Kollerud.

– Vår ambisjon er å styrke YS som hovedorganisasjon gjennom å utvikle samarbeidet internt i YS på en bedre måte, sier Hans-Erik Skjæggerud.

– Vi må jobbe sammen om det vi kan, slik at vi opprettholder gode og relevante tjenester til medlemmene i YS-forbundene. Vi er sikre på at allerede påbegynte og nye utviklingsprosjekter vil bidra til det. Vår oppgave blir å holde oversikt og bidra til så godt samarbeid som mulig, sier Skjæggerud.

Den nye YS-ledelsen er svært opptatt av å styrke det organiserte arbeidslivet.

– Å jobbe for å få folk til å forstå at organisering i arbeidslivet er helt nødvendig. Slik opprettholder vi god balanse mellom kapitalens og menneskers interesser, og et robust og sunt samfunn, preget av likeverd og tillit, sier 2. nesteleder, Monica A. Paulsen.

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?