Sommerhilsen fra YS-leder Jorunn Berland

– Sommeren står for døren, og med den ferie for de fleste av oss. Ferieukene skal gi oss den pausen vi trenger fra arbeid og hverdag. Nyt tiden fremover sammen med venner og familie, enten du er i Norge eller utlandet.

- Mange YS-medlemmer innen tjenestesektoren går nå inn i sin høysesong. Også i andre bransjer vil en del være på jobb mens andre har ferie. Jeg ønsker alle våre medlemmer som er på jobb både i inn- og utland en fin tid fremover.

– Å ha et arbeid å gå til er helt essensielt for oss mennesker. Men vi må også passe på at vi får hvile, at vi skiller mellom arbeid og fritid og bruker tid sammen med de vi er glad i.

– Spesielt her nord er det viktig at vi bruker ukene fremover til å nyte sola, varmen og de lyse sommernettene. Det er godt å vite at vi har uker foran oss som vi kan fylle med helt andre gjøremål enn i de travle hverdagene resten av året. Bruk tiden til å lade batteriene sammen med venner og familie! Høstens aktiviteter og utfordringer vil kreve at vi er fulladet.

– Bak oss har vi en hektisk og arbeidskrevende vår. Årets lønnsforhandlinger har stort gått smertefritt for seg, mye takket være at det norske trepartssamarbeidet består av ansvarlige parter. Dette samarbeidet ble spesielt trukket frem da de nærmere 200 medlemslandene i FN-organisasjonen ILO var samlet i Genève i juni. At FN viser til Norges måte å samarbeide på, har vi all grunn til å være stolte av.

– I august deltar jeg på Arendalsuka sammen med kollegaer fra både YS og en rekke andre organisasjoner. I en hel uke skal vi diskutere politikk fra tidlig morgen til sen kveld. YS skal blant annet legge frem helt ferske resultater fra YS Arbeidslivsbarometer for 2017.  YS Arbeidslivsbarometer er en av de viktigste spørreundersøkelsene om arbeidslivet: Har vi det bedre eller verre på jobb? Hvorfor endres arbeidslivet? Og hvordan? Dette er et godt utgangspunkt når vi skal debattere arbeidslivet på Arendalsuka. Jeg gleder meg til å møte kollegaer og samarbeidspartnere i hyggelige omgivelser i Arendal.

– Mange YS-medlemmer innen tjenestesektoren går nå inn i sin høysesong. Også i andre bransjer vil en del være på jobb mens andre har ferie. Jeg ønsker alle våre medlemmer som er på jobb både i inn- og utland en fin tid fremover.

– Med ønske om en riktig god sommer til alle YS’ medlemmer, tillitsvalgte og ansatte i YS-fellesskapet!

YS-leder Jorunn Berland

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?