YS gratulerer Yrkeslandslaget

– Gratulerer med god innsats og flotte resultater, sier YS-leder Jorunn Berland. Jeg er imponert over at det norske landslaget til Yrkes-EM også denne gangen greier å hevde seg så godt internasjonalt.

En ung gutt deltari Yrkes-EM i servitørfaget. Han pynter to drinker, mens en mann står på siden og bedømmer arbeidet.
Annet hvert år deltar det norske Yrkeslandslaget i de internasjonale konkurransene WorldSkills Competition (Yrkes-VM) og EuroSkills (Yrkes-EM). Her deltar Mathias Toresen i konkurransen i servitørfaget. Foto: Bente Søgaard
Bente Søgaard . Foto: Erik Norrud

Bente Søgaard

Seniorrådgiver

Det norske Yrkeslandslaget fortsetter å imponere i internasjonale konkurranser. Under Yrkes-EM i Gøteborg 1. til 4. desember ble det gullmedalje i bilmekanikerfaget, bronsemedalje i sveisefaget, og åtte «Medallion for Excellence», som gis til deltakere som oppnår særdeles høy poengsum.

– Jeg var så heldig å få oppleve forrige Yrkes-EM i Frankrike for to år siden. Det var en stor opplevelse å se entusiasmen og innsatsviljen de norske deltakerne la for dagen, og stoltheten de hadde for eget fag, forteller Berland.

Norge stilte i år med 17 deltakere i 15 ulike fag. Totalt var det 450 deltakere i konkurransen. Deltakelsen i fagene møbelsnekker, anleggsgartner og gulvlegger var nytt av året for våre deltakere.

– Det er morsomt at Norge hevdet seg godt også i fag vi ikke har konkurrert i tidligere på internasjonalt nivå, sier Berland.

Årets konkurranse var også svært vellykket når det gjelder publikumsbesøket. I løpet av de tre dagene konkurransen varte ble det meldt om nærmere 75 000 tilskuere. Mange av disse var skoleungdom fra Sverige, men alle deltagende land hadde sine tilhengere på besøk.

Det var i år rekordmange besøkende fra Norge. Nærmere 500 representanter fra partene i arbeidslivet, fylkeskommunene, bransjeforeninger, opplæringskontorer, og venner og familie var til stede.

Bente Søgaard . Foto: Erik Norrud

Bente Søgaard

Seniorrådgiver
Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?