Ingen løsning for de langtidspermitterte

Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen opplyser at ulike løsninger skal utredes videre, og at han har innkalt partene til et nytt møte onsdag, 8. september.

– Det er ikke lenge igjen til 1. oktober, og det haster å finne en løsning. Vi forventer at dette kommer på plass på onsdag, sier Kollerud.

– Ansatte i noen bransjer trenger fortsatt hjelp

– Gjennom pandemien har vi stått samlet for å redde arbeidsplasser og sikre folks privatøkonomi. Nå trenger ansatte i noen få bransjer fortsatt hjelp en stund til, særlig innen luftfart, reiseliv og transport. Den hjelpen må vi gi dem, sier YS-lederen.

– Vi ser heldigvis at flytrafikken tar seg sakte opp, men det kan ta lang tid før vi er tilbake til der vi var, om vi noen gang kommer dit. Ikke alle vil kunne gå tilbake til sin gamle jobb. Derfor bør innsatsen for å få til kompetanseheving, kvalifisering og arbeidsformidling for den enkelte også styrkes i luftfartsbransjen, påpeker Kollerud.

YS-lederen: – Virkemiddelapparatet i NAV må forsterkes

– Vi trenger også en målrettet mobilisering av virkemidler i NAV, for å hjelpe den enkelte til å kvalifisere til andre jobber og for at NAV skal kunne prioritere formidling av permittert arbeidskraft mellom bransjer, sier Kollerud.

– Eksempelvis begynner arbeidsmarkedet rundt Gardermoen, inkludert Oslo, å etterspørre arbeidskraft, påpeker han.

 

 

 

YS-leder Erik Kollerud. Foto: YS/NTB Kommunikasjon.

– Det er bra at regjeringen anerkjenner utfordringen, men vi trenger konkrete tiltak raskt for å unngå masseoppsigelser, sier YS-leder Erik Kollerud etter et møte med arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen fredag 3. september.

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?