Fullt gjennomslag om pensjon for YS

– I desember la regjeringen frem forslag om å innføre individuell pensjonskonto i privat sektor. Forslaget er helt i tråd med YS innspill, sier YS-leder Erik Kollerud.

Arkivfoto: YS

– YS har jobbet lenge for å gi arbeidstakere større innflytelse på og oversikt over forvaltningen av egne pensjonsmidler. Vi er glad for at regjeringen har lyttet til våre innspill, sier YS-leder Erik Kollerud

– Forslaget fra regjeringen innebærer at alle arbeidstakere i privat sektor med innskuddspensjon får en egen pensjonskonto der pensjonsmidlene fra flere arbeidsgivere samles. Den enkelte vil få mulighet til å velge selv hvilken leverandør som skal forvalte pensjonen.

– Det er betryggende å se at regjeringen har lagt vekt på valgfrihet og konkurranse i markedet av pensjonsforvaltning, slik YS Privat hele tiden har hevdet er riktig. Dette vil også føre til lavere kostnader for arbeidstakerne.

– Finansbransjen og andre aktører ønsket å redusere valgfriheten for arbeidstakerne ved å begrense flytteretten. Disse har heldigvis ikke fått gehør.

– Saken skal nå behandles i Stortinget. Vi i YS er trygge på at forslaget får tverrpolitisk støtte. Alle de store partiene har uttrykt sin støtte til dette tidligere, og vi regner med at dette blir vedtatt i løpet av våren slik at vi kan starte med implementeringen av dette raskt.

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?