Barnehagestreiken er over – gjennomslag for pensjonskrav

– Streiken har vært helt nødvendig for å komme fram til den løsningen vi nå har fått, sier Trond Ellefsen, forhandlingsleder i YS-forbundet Delta.

- Streiken har vært helt nødvendig for å komme fram til den løsningen vi nå har fått, sier forhandlingsleder Trond Ellefsen. Her er han sammen med streikende i Trondheim. Foto: Delta

Streiken i PBL-barnehagene er over, etter at partene ble enige om pensjon hos Riksmekleren onsdag morgen. De ansatte er tilbake på jobb torsdag.

– Vi er fornøyde med å ha sikret de ansatte en pensjon som er på linje med det offentlige og andre private barnehager har, og lønnsøkning tilsvarende kommunal sektor, sier en samlet arbeidstakerside ved forhandlingslederne Trond Ellefsen, Delta, Anne Green Nilsen, Fagforbundet og Terje Skyvulstad, Utdanningsforbundet.

Delta har sammen med Utdanningsforbundet og Fagforbundet streiket for anstendig pensjon for ansatte i PBL-barnehager siden 17. oktober. Totalt har rundt 3.600 barnehageansatte vært i streik.

– Streiken har skapt krevende hverdager for foresatte og barn. De som jobber i PBL-barnehagene savner barna, og gleder seg til å komme tilbake. Ekstra gledelig er det at våre medlemmer kan gå tilbake på jobb med en anstendig og trygg pensjonsordning på plass, sier Trond Ellefsen i Delta.

Pensjon har vært stridens kjerne, og Deltas forhandlingsleder Trond Ellefsen er nå fornøyd med at Delta, Fagforbundet og Utdanningsforbundet har fått viktige gjennomslag.

– Vi har fått gjennomslag for en pensjonsordning i PBL-barnehagene som tilsvarer det ansatte i kommunale barnehager har, sier Ellefsen.

For Delta var det viktig å få på plass AFP-ordningen som gjelder ellers i norsk arbeidsliv, altså et livsvarig tillegg til folketrygd og tjenestepensjon.

Les mer om resultatet hos YS-forbundet Delta

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?