Gir seg etter 36 år i YS

Christopher Navelsaker har vært ansvarlig for privat sektor i YS siden 1995. Nå går han over i pensjonistenes rekker. Forrige uke ble han hyllet av så vel kollegaer, tillitsvalgte og representanter fra arbeidsgiversiden.

Christopher Navelsaker har vært ansvarlig for privat sektor i YS siden 1995. Nå går han over i pensjonistenes rekker. Torsdag ble han hyllet av så vel kollegaer, tillitsvalgte og representanter fra arbeidsgiversiden.

Vetle Daler

Journalist i YS-forbundet Parat

Christopher Navelsaker startet sin karriere i YS-systemet i Parat-forløperen Prifo i 1985, og ble ansatt i YS-sekretariatet i 1991. Nå går han av med pensjon, og Navelsakers avgang ble behørig markert under en mottakelse i YS-huset torsdag.

Sekretariatssjef i YS,  Roger Scherva sier Christopher Navelsaker er usedvanlig godt likt av kollegene i YS-sekretariatet.

– Chris er veldig raus med å dele av sine dype kunnskaper og lange erfaring. Du har gjort en verdifull jobb for YS-fellesskapet, og du kan nyte pensjonisttilværelsen med god samvittighet, sa han.

Blant dem som hyllet YS-veteranen var også Parats nestleder, Anneli Nyberg: – Chris har vært en stor ressurs for YS Privat, både når det gjelder kompetanse og kunnskap, og det sosiale og menneskelige for å få ting til å fungere i hverdagen. Jeg kommer til å savne ham, og ønsker ham lykke til i pensjonisttilværelsen.

Tidligere Parat-leder Vegard Einan var også til stede med ros av sin forhenværende kollega.

– Det har vært et privilegium og en ære å få lov å lære av deg. Jeg kjenner få som er like omgjengelige, stødige og rolige som deg. Du står for meg som en klippe for min karriere i YS, sa Einan.

Også arbeidsgiversiden hyllet den avtroppende veteranen.

– Du har vært en god medspiller, og ikke minst en solid forsvarer av trepartssamarbeidet. Du vil bli savnet hos oss også, sa NHOs forhandlingsdirektør Jon F. Claudi.

Hovedpersonen selv var rørt etter de mange takketalene.

– Tusen takk for uhorvelig mange gode år i dette systemet. Det er en grunn til at jeg ikke har gått noe annet sted, og det er at jeg har hatt det så bra. Det er vemodig å vite at denne perioden i livet er over – samtidig er det veldig betryggende å vite at dette kommer til å gå veldig bra videre, med flinke folk, sa Navelsaker.

Nå overtar Tor André Sunde jobben som sektoransvarlig i YS Privat. Sunde kommer fra Finansforbundet.

Se flere bilder her.

Vetle Daler

Journalist i YS-forbundet Parat
Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?