Julehilsen fra YS-lederen

– Bruk juleferien til å ta vare på hverandre, oppfordrer YS-leder Erik Kollerud og ønsker medlemmer, tillitsvalgte, samarbeidspartnere og ansatte i YS-familien god jul og godt, nytt år.

Illustrasjon: Maskot

– Julen er en gylden anledning til å ta en pause fra travle hverdager. Nyt julefreden, senk skuldrene og ha det først og fremst hyggelig sammen, enten du skal feire med venner eller familie.

– Ikke alle kan ta en real pause fra jobben nå i julen. Det merket jeg selv på kroppen da jeg jobbet i helsevesenet. På vegne av YS sender jeg derfor en spesiell varm tanke til deg som er på jobb i disse høytidsdagene. Du er høyt verdsatt!

– Det er ikke lenge siden YS avholdt kongress, blant annet med valg av ny, politisk ledelse. Som ferske politikere har vi brukt disse ukene til å stikke ut kursen for YS fremover. I 2019 ønsker vi å styrke samholdet og samarbeidet i YS-familien. Det vil gi oss mer slagkraft.

– Færre organiserer seg enn før. Det svekker måten det norske arbeidslivet er organisert på. Tuftet som det er på tre, sterke og likeverdige parter: Myndighetene, arbeidsgiverne og arbeidstakerne. Sammen legger vi premissene for den veien vi mener landet vårt skal utvikle seg i. Forhandlingene om en ny IA-avtale, som ble sluttført nå like før jul, er et godt eksempel på hvor unikt trepartssamarbeidet og den nordiske modellen er.

– Derfor er det nødvendig å appellere til de som velger å stå utenfor, å forklare dem hvorfor det er så viktig å slutte opp om trepartssamarbeidet, og ikke minst invitere dem inn i YS-familien.

– Arbeidslivet er inne i en storstilt omstilling, en teknologisk revolusjon. Den vil kaste om på arbeidslivet slik vi kjenner det i dag. Vi har allerede fått merke noen av endringene, med andre måter å jobbe på og krav om helt ny type kompetanse. Det er vår oppgave som hovedorganisasjon å sørge for at du er i stand til å delta i omstillingen på en god måte. Det skal vi jobbe videre med i 2019!

– Nyt julefreden, lad batteriene og forbered deg til et nytt år, sammen med YS!

Med vennlig hilsen YS-leder Erik Kollerud

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?