Julehilsen fra YS-leder Erik Kollerud

– Nå går de fleste av oss inn i en siste, litt roligere uke før julefreden senker seg. Det er oss alle vel unt. 2022 blir forhåpentligvis et år med en langt lysere utgang enn 2021. Ha en riktig god jul, og ta vare på hverandre!

Christmas Decoration,  Close-Up Of Christmas Tree Balls  (Julpynt,  julgranskulor,  närbild)
Illusrasjon: Michael Skoglund/Bildhuset

– 2021 går mot slutten. For mange oss blir det en litt annerledes slutt enn vi hadde håpet på. I høst trodde vi at pandemien var bak oss. Ledigheten var lav og farten i økonomien god. Nå går vi nok en gang inn i en jul med nedstengninger og usikkerhet.

– I år som i fjor sender jeg en ekstra honnør til dere som holder samfunnshjulene i gang og som gir det lille ekstra i en vanskelig tid. Dere som sørger for at vi får mat, helsestell, renhold, transport og alt det vi vanligvis tar for gitt. Og jeg sender en ekstra tanke til dere som jobber i bransjer som lever av at folk møtes og som nok en gang opplever å måtte stenge ned.

– Men vi går inn i 2022 med noe større optimisme enn i 2021: Vaksinasjonsdekningen er svært høy. Store deler av næringslivet går godt. Og fellesskapet viser nok en gang at det stiller opp for dere som har det tøft. Det skal vi fortsette med så lenge det trengs. De siste to årene har vi sett hvilken kraft som ligger i den norske samfunnsmodellen, i trepartssamarbeidet og partssamarbeidet lokalt.

– Nå går de fleste av oss inn i en siste, litt roligere uke før julefreden senker seg. Det er oss alle vel unt. 2022 blir forhåpentligvis et år med en langt lysere utgang enn 2021. Vi går inn i en høytid der det er ekstra viktig at vi tar vare på hverandre. Noen tilbringer jule- og nyttårsfeiringen alene. Da er det godt med omtanke og oppmerksomhet. Ha en riktig god jul og ta vare på hverandre!

Med vennlig hilsen YS-leder Erik Kollerud

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?