Roger Schjerva slutter i YS

Roger Schjerva vil avslutte sin stilling som administrativ leder i YS i 31. oktober etter avtale med YS-leder Erik Kollerud. YS har kongress i slutten av oktober, med valg av ny politisk ledelse og ny arbeidsplan for neste fireårs periode. Schjerva ønsker at den nye politiske ledelsen skal stå fritt til å velge en administrativ leder som vil ta YS videre i den retning de ønsker og har derfor sagt opp sin stilling.

Roger Schjerva. Arkivfoto: NTB Kommunikasjon

– YS spiller en viktig rolle i norsk arbeidsliv som pådriver for mange saker og for å utvide antall arbeidstakere som er organisert. Jeg er veldig fornøyd med hvordan YS jobbet opp mot myndighetene og de andre partene gjennom pandemien. Forbundene jobber mer sammen og bruker YS-fellesskapet stadig mer både politisk og organisatorisk. Jeg håper YS vil fortsette og forsterke denne retningen. Stadig sterkere samspill er nøkkelen til større styrke, sier Schjerva.

– Roger har bidratt til å lose YS gjennom en svært spesiell periode i norsk arbeidsliv, samtidig som vi har klart å utvikle og styrke organisasjonen. Hans kunnskap og erfaring har hjulpet oss i møte med mange vanskelige problemstillinger. Jeg vil takke Roger for innsatsen i de tre og et halvt årene han har vært hos oss og ønsker ham lykke til videre, sier YS-leder Erik Kollerud.

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?