- Senk skuldrene og ha det hyggelig sammen!

– Nyt julefreden, senk skuldrene og ha det først og fremst hyggelig sammen, oppfordrer YS-ledelsen og ønsker medlemmer, tillitsvalgte, samarbeidspartnere og ansatte i YS-familien god jul og godt nytt år.

F.v.: Monica A. Paulsen, 2. nestleder, YS-leder Erik Kollerud og Hans-Erik Skjæggerud, 1. nestleder. Foto: Siv Bjelland

– Året som ganske snart er over er vårt første som toppolitikere i YS. Det har vært
interessante, utfordrende og spennende måneder, forteller YS-leder Erik Kollerud, 1. nestleder Hans-Erik Skjæggerud og 2. nestleder Monica Paulsen.

– Det beste vi har vært med på er uten tvil møtene med dere som er tillitsvalgt, eller medlemmer i YS-forbundene. Dere inspirer oss og gir energi, enten vi har møtt dere på landsmøter, seminarer, styremøter, eller bedriftsbesøk. Takk til alle dere som har tatt så godt i mot oss, sier de tre.

– Det har gått litt over ett år siden YS avholdt sin kongress, der vi sammen
vedtok en ny strategi for å utvikle og ruste oss for fremtiden. Mottoet var og er «Styrke gjennom samspill». Sammen skal vi utvikle YS på nye områder. Vi er godt i gang, men det gjenstår fortsatt mye. Vi har godt håp om å være i godt driv med denne jobben i løpet av neste år.

– Hovedstyret i YS har pekt ut “Det nye arbeidslivet” og “Et sterkere fellesskap i vekst” som hovedsatsningsområder for 2020. Det siste året har vist at det har vært riktig å satse på nettopp dette. Omstillingene i arbeidslivet øker i fart. Og kravene til ny kompetanse øker. Da er det riktig å ha fokus på livslang læring.

– Før jul var vi på bedriftsbesøk hos Asko, et helautomatisert kjølelager som forsyner hele landet med varer. Her fikk vi i praksis se hvordan ny teknologi har gjort om på arbeidsoppgavene i en hel, stor bedrift.

– Vi har klart omstillinger før og vil klare det igjen – forutsatt at vi bruker det viktigste verktøyet vi har: Det gode samarbeidet mellom partene i arbeidslivet. Arbeidstakerne, arbeidsgiverne og myndighetene må sammen finne frem til den optimale måten å møte omstillingene av arbeidslivet på.

– Nå er det snart juleferie. Det er tid for å senke skuldrene, reflektere over året som har gått og se fremover.

– Når de fleste har fri er det alltid noen som er på jobb, de som sørger for at AS Norge går rundt også i høytiden. Vi sender også en takknemlig tanke til deg som jobber i jule- og nyttårstiden.

– Vi ser frem til 2020; et år hvor YS-fellesskapet vil utvikle seg sammen videre. Mange spennende prosjekter og mye god vilje venter på oss. Vi har god grunn til å møte 2020 med forventninger. Vi gleder oss til å ta fatt på nytt år. Det neste tiåret skal bli YS’ tiår.

– Med ønske god jul og godt nytt år til ønsker medlemmer, tillitsvalgte, samarbeidspartnere og ansatte i YS-familien!

Erik, Hans-Erik og Monica

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?