YS er fornøyd med krisepakken

Et samlet Storting ble i dag enige om en krisepakke for næringslivet og arbeidstakere. – Tiltakene er i tråd med det meste YS og resten av fagbevegelsen har spilt inn den siste uken. Jeg er glad for at et samlet Storting gjør det som er nødvendig for å hjelpe Norge gjennom krisen, sier YS-leder Erik Kollerud.

YS-leder Erik Kollerud
YS-leder Erik Kollerud.

YS mener krisetiltakene for næringslivet som har kommet de siste dagene har vært gode og riktige, men har etterlyst tiltak for å avhjelpe situasjonen for arbeidstakerne.

– Vi er glade for at Stortinget har lyttet til oss og resten av fagbevegelsen. I dag gjøres helt nødvendige grep for å sikre at alle de som nå permitteres, de som må være hjemme med barna sine og alle andre arbeidstakere som rammes av krisen skal få en økonomisk trygghet. Dette er vi godt fornøyd med, understreker Kollerud.

YS har særlig vært opptatt av å begrense de økonomiske konsekvensene ved permitteringer.

– Det er positivt at Stortinget nå har vedtatt at permitterte arbeidstakere skal få full lønn de første 20 dagene av permitteringen. Nå unngår vi at folk nærmest over natta mister over en tredjedel av inntekten. Samtidig forventer vi utvidelser dersom det blir behov. Dette er en viktig del av dugnaden, sier YS-lederen.

YS har også tatt til orde for å øke perioden foreldre kan være hjemme med barn uten å miste inntekt.

– Nå har Stortinget økt denne perioden fra 10 til 20 dager for hver forelder. Dette er bra, men vi håper Stortinget tar høyde for å utvide denne grensen dersom situasjonen blir langvarig, sier Kollerud.

– Mange selvstendige næringsdrivende og frilansere har mistet all inntekt den siste uken. Nå får disse en midlertidig inntektssikring fra NAV. Det stiller vi oss bak, sier YS-lederen.

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?