8. mars: Frokostmøte med sørafrikansk aktivist

Sørafrikanske Myrtle Witbooi (72) har kjempet hele livet for å bedre kårene til kvinner som jobber som hushjelper. 8. mars treffer du henne i Oslo, sammen med YS, LO og Unio.

- Hva kan Norge lære fra kampen for ILO-konvensjon om husholdsarbeidere, spør Myrtle Witbooi. 8. mars kommer hun til Oslo. Foto: ITUC (International Trade Union Confederation)

Myrtle Witbooi spør blant annet hvorfor Norge ikke vil signere ILOs konvensjon som skal beskytte disse kvinnene mot vold og trakassering. Witbooi er president for den internasjonale fagforeningen for hushjelper.

8. mars inviterer YS, LO og Unio til felles frokostseminar, med «kjønnsbasert vold og trakassering i arbeidslivet” som tema. Her deltar også Myrtle Witbooi.

Sted: Det Norske Teatret, Kristian IVs gate 8
Tid: Kl. 8.30–10.00. Dørene åpnes kl. 8.00.

Meld deg på her  innen mandag 4. mars. Begrenset antall plasser.

Program

  • Kulturell åpning: Nosizwe Baqwa
  • Møteleder: Asta Busingye Lydersen
  • Velkommen ved LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, Unio-nestleder Kjetil Rekdal og YS-nestleder, Monica Paulsen.
  • Hva kan vi lære fra kampen for ILO-konvensjon om husholdsarbeidere? Myrtle Witbooi i samtale med Asta Busingye Lydersen.
  • Foran innspurten: Status og utfordringer i arbeidet med en ny ILO-konvensjon om vold og trakassering i arbeidslivet. Internasjonal sekretær Liz Helgesen i Unio.
  • Vold og trakassering er kjønnet, også i Norge: Hva gjøres og hvordan kan vi styrke innsatsen? Prosjektleder Trine Hammer i Arbeidstilsynet. Likestillingsombud Hanne Bjurstrøm. Leder i Krisesentersekretariatet Tove Smaadahl.

Spotlight interview with Myrtle Witbooi (SADSAWU-South Africa)

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?