Enighet mellom YS-forbundet Parat og Virke

Det er oppnådd enighet i meklingen mellom Parat og Virke for ansatte i varehandel og service. Arbeidsgiver har akseptert flere viktige krav i meklingen, opplyser Parat.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Enigheten mellom Parat og Virke innebærer en ramme i tråd med resultatet fra frontfaget. Samlet gir avtalen medlemmene reallønnsutvikling.

– Vi har fått gjennomslag for kravene en lønnsramme i tråd med frontfaget. Koronasituasjonen og hensynet til jobben med å sikre medlemmene en jobb å gå til tatt i så er vi relativt fornøyd med resultatet av oppgjøret, der vi sikrer norske arbeidstakere en stabil kjøpekraft, sier Parats forhandlingsleder, Kjell Morten Aune.

Avtalen innebærer også at arbeidsgiver vil forskuttere sykepenger på samme måte som ble oppnådd i frontfaget.

– Vi har fått aksept for at bedrifter ikke skal ha mulighet til å forskjellsbehandle arbeidstakere når det gjelder forskuttering av sykepenger, sier Aune.

Det er også oppnådd enighet om nye bestemmelser om bærekraft og samarbeid. Bedre bestemmelser for å bidra til opplæring på arbeidsplassen og andre endringer av mer redaksjonell karakter.

Arbeidstakerorganisasjonene Handel og Kontor (LO) og Parat (YS) har forhandlet om Funksjonæravtalen med arbeidsgiverorganisasjonen Virke.

Parat har forhandlet for medlemsgrupper i Bama, Carlsen Fritzøe, Lekolar, Maxbo, Malorama, Montér, Optimera, Lyse, Norgesgruppen, m.fl..

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?