Ingen streik i staten

Det er enighet i lønnsoppgjøret i staten. – Vi har fått et resultat vi kan leve med, sier Pål N. Arnesen, leder i YS Stat.

POrtrett av Pål N. Arnesen for an skiltet til Riksmekleren
- De statsansatte får et generelt tillegg på linje med frontfaget, opplyser Pål N. Arnesen, leder i YS Stat. Foto: Vetle Daler

Etter mekling seks timer på overtid kom partene hos Riksmekleren til enighet om ny tariffavtale i staten torsdag morgen. Dermed er streik avverget.

– De statsansatte får et generelt tillegg på linje med det andre grupper har fått, altså i tråd med rammen fra frontfaget på 1,7 prosent, og det er vi tilfreds med, sier Pål N. Arnesen, leder i YS Stat. I tillegg til et generelt tillegg til alle er det gjort enkelte mindre justeringer i hovedtariffavtalen.

– Staten avviste i utgangspunktet alle våre økonomiske krav, så dette viser at denne meklingen har vært nyttig, sier Arnesen.

Lønnstillegget blir gitt med virkning fra 1. oktober. Det vil i år ikke bli gjennomført lokale forhandlinger.

Også de andre hovedsammenslutningene – LO Stat, Unio og Akademikerne – har kommet til enighet med staten.

YS Stat forhandler på vegne av følgende YS-forbund, som har medlemmer i staten: AVYO, Befalets Fellesorganisasjon, Delta, Kriminalomsorgens Yrkesforbund, Norsk Tollerforbund, Parat,  Skatteetatens Landsforbund, Skolelederforbundet og STAFO.

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?