Meklingen i staten er i gang

Torsdag møttes partene i statsoppgjøret hos Riksmekleren, etter at det ble brudd i forhandlingene tidligere denne uken.

Stemningen var god da riksmekler Mats Ruland (t.v.) og leder for YS Stat, Jens B. Jahren, startet opp meklingen torsdag 2. mai. Foto: Vetle Daler

Det var gemyttlig stemning da staten og de fire hovedsammenslutningene YS Stat, LO Stat, Akademikerne Stat og Unio Stat møttes hos riksmekler Mats Ruland torsdag formiddag.

YS Stats leder, Jens B. Jahren sier han ser fram til konstruktive samtaler.

– YS Stat forventet at det ville bli vanskelig å finne løsninger i forhandlingene, fordi dette oppgjøret i stor grad handler om lønnssystemet i staten. Det er et komplisert tema, og vi ser fram til å gå i mekling for å få hjelp til å løse det som etter vår mening vil gjøre det bedre for alle i staten, sa Jens B. Jahren på vei inn til mekling torsdag formiddag.

Han utdyper:

– YS Stat er opptatt av lokal handlefrihet. Tilbakemeldingene fra våre forbund er at det er viktig at det kommer penger ut til de enkelte virksomhetene. Samtidig har staten en bredde i kompetanse og ansatte som gjør at det må være systemer som gjør at alle får lønnsutvikling. En slik balanse vil være viktig for å utvikle hele staten i tida som kommer.

Meklingsfristen er satt til midnatt torsdag 23. mai. Hvis partene ikke kommer til enighet hos Riksmekleren blir det streik i fra arbeidstidens begynnelse fredag 24. mai.

Torsdag startet meklingen mellom staten og YS Stat, LO Stat, Unio Stat og Akademikerne Stat. Foto: Vetle Daler
Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?