SAS-streiken: - Bra at partene har blitt enige om løsning

YS-leder Erik Kollerud sier han er glad for at pilotene og ledelsen i SAS har kommet frem til en løsning. Mange av SAS-pilotene er organisert i YS-forbundet Parat.

YS-leder Erik Kollerud. Foto: YS

– Pilotene i SAS har streiket for svært viktige prinsipper, rettigheter mange av oss tar for gitt. Pilotene har blant annet stått på barrikadene for et forutsigbart skille mellom arbeid og fritid, påpeker Kollerud.

Frem til i dag har det vært slik at pilotene ikke har fått vite når de skal på jobb den kommende måneden før 14 dager i forkant. Det betyr at det ikke har vært mulig å planlegge fritid med familie og venner.

– Streik er en naturlig el av den norske modellen. I denne saken var streik nødvendig for å finne en løsning begge parter kunne leve med. Nå skal partene bruke avtaleperioden til å bygge tillit og samarbeide om gode, trygge og effektive arbeidsplasser, sier YS-lederen.

SAS-pilotene har oppnådd enighet med SAS om en ny tariffavtale som sikrer pilotene ansettelsestrygghet og en mer forutsigbar arbeidshverdag, skriver YS-forbundet Parat, som organiserer SAS-pilotene.

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?