Streik kan ramme departementene

Førstkommende onsdag 14. oktober er det meklingsfrist i lønnsoppgjøret for de statsansatte. Ved en eventuell streik tar YS Stat ut medlemmer i Forsvarsdepartementet i første omgang.

Portrett av Pål N. Arnesen, leder i YS Stat.
- Vi har lagt vekt på den situasjonen vi og landet befinner oss i, og et ønske om å skjerme befolkningen. Vi ønsker å ramme arbeidsgiver, altså staten, og presenterer et ansvarlig uttak, presiserer Pål N. Arnesen, leder i YS Stat. Foto: Vigdis Askjem

Hvis partene ikke kommer til enighet hos Riksmekleren, blir det streik i staten fra arbeidstidens begynnelse torsdag 15. oktober.

YS Stat tar i så fall ut rundt 70 medlemmer i Forsvarsdepartementet i første omgang.

– Vi har lagt vekt på den situasjonen vi og landet befinner oss i, og et ønske om å skjerme befolkningen. Vi ønsker å ramme arbeidsgiver, altså staten, og presenterer et ansvarlig uttak, presiserer Pål N. Arnesen, leder i YS Stat.

– Ved opptrapping av en eventuell streik er vi imidlertid forberedt på videre uttak, legger han til.

YS Stat forhandler på vegne av følgende YS-forbund, som har medlemmer i staten: AVYO, Befalets Fellesorganisasjon, Delta, Kriminalomsorgens Yrkesforbund, Norsk Tollerforbund, Parat,  Skatteetatens Landsforbund, Skolelederforbundet og STAFO.

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?