YS-lederen besøkte barnehageansatte i streik

YS-leder Hans-Erik Skjæggerud besøkte streikende Deltamedlemmer ved Bakketoppen barnehage i Oslo.

PÅ STREIKEVAKT. Både kampviljen og humøret var på topp hos f.v.: Ellen Elisenberg, konsulent Deltas regionkontor Sør-Øst, John E. Hybertsen, seniorrådgiver ved Deltas regionkontor Sør-Øst, Birgitte Ek, pedagogisk medarbeider Bakketoppen barnehage, YS-leder Hans-Erik Skjæggerud, Cornelia Evensen, pedagogisk medarbeider Bakketoppen barnehage og Hege Kjørri, rådgiver Deltas regionkontor Sør-Øst. Foto: Liv Hilde Hansen

– Hei, Cornelia! roper ei jente på 5-6 år fra innsiden av gjerdet. På utsiden snur Cornelia Evensen seg, pedagog, Deltamedlem og streikevakt.

– Barna kommer hele tiden opp hit mot standen vår. De har blitt gode til å forhandle i løpet av streiken, spør om de kan få Delta-drops hvis de forteller en god vits, ler Cornelia.

Bakketoppen barnehage ligger helt i enden av villaveien på Ljabru; eplehager, gamle og hypermoderne hus side om side, nærbutikk, barnehage med nesten 70 unger og nå i det siste også et Deltablått telt, med sukkertøy, flygeblad og streikevakter.

– Foreldrene er veldig støttende, de sier de forstår oss, legger kollega Birgitte Ek til.

– Ja, det inntrykket får vi i media også, at foreldrene har stor forståelse for hvorfor dere er i streik, faller YS-leder Hans-Erik Skjæggerud inn, på besøk for å vise sin støtte til de streikende barnehageansatte.

– Nå er det jo frivillig mekling. Du har kanskje noe “inside information” humrer de to streikevaktene.

Tirsdag formiddag gikk partene i barnehagestreiken fra hverandre uten resultat. Barnehagestreiken fortsetter dermed – med fornyet styrke fra 9. november, opplyser Delta.

Den tøffeste jobben

– Vi blir veldig provosert. Ledelsen i PBL tar ut overskudd, men hevder de ikke har ikke råd til en pensjonsordning for oss som jobber her, sier Birgitte.

– Går det ikke vår vei, får vi vurdere å finne oss jobb i en kommunal barnehage istedenfor. Til slutt er det ikke verdt det. Vi snakker mye om akkurat det, mener Cornelia.

– Jeg har faktisk jobbet et par år i barnehage, etter militærtjenesten. Jeg husker det fortsatt som den tøffeste jobben jeg noen gang har hatt. Jeg var så sliten da arbeidsdagen var over, forteller YS-lederen.

– Dere gjør en utrolig viktig jobb! Og dere har krav på pensjonsopptjening på lik linje med de kommunale barnehagene, sier han.

Derfor streiker ansatte i private barnehager tilknyttet PBL.

Redd for å miste dyktige folk

– Ja, vi støtter de som streiker!

Karoline Øiesvold er på vei for å hente i barnehagen, men stopper opp ved siden av streikevaktene.

– Vi har full forståelse for kravet om bedre pensjonsordning. Får de ikke det, risikerer vi å miste flinke folk. Det er jo fryktelig for oss som har barn her, sier hun.

– Vi får håpe det løser seg, mener YS-lederen.
– Dere gjør en viktig jobb, her dere står i front. Vi vet hva det krever. Lykke til! sier han til streikevaktene.

En ambulanse passerer, kjører pent forbi barnehagen her innerst i villaveien. Streikevaktene får gode smil og tommel opp fra personalet der inne i ambulansen.

– Ja, vi støtter de streikende, sier mamma Karoline Øiesvold, (f.v.) og slår av en prat med streikevaktene Cornelia Evensen og Birgitte Ek. Foto: Liv Hilde Hansen
Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?