Ny undersøkelse: YS har den beste bankavtalen

Avtalen mellom YS og Nordea kommer best ut når det gjelder snittrenta på boliglån. Det viser en undersøkelse gjort av forbrukertjenesten Renteradar.

I høst inngikk YS og Nordea en ny bankavtale. - Avtalen er om mulig enda bedre enn før, sier YS-leder Hans-Erik Skjæggerud og Randi Marjamaa, leder av privatmarkedet i Nordea. Foto: YS

Renteradar har sammenlignet snittrentene på boliglån i 2023 for de største fagforeningene i Norge. YS er den arbeidstakerorganisasjonen som har lavest rente, sammen med Unio og Econa. De som har dårligst avtale er LO og Norsk Sykepleierforbund.

– Dette er enn kjempenyhet for oss i YS og medlemmene våre, og viser at vi har greid det som er vårt mål, nemlig å gi YS-medlemmene den beste renta. Det er ikke minst viktig i en tid da rentene øker og mange sliter, sier YS-leder Hans-Erik Skjæggerud.

Alle arbeidstakerorganisasjonene har avtaler med ulike banker. I Renteradars undersøkelse er snittrentene basert på ukentlige listepriser fra Finansportalen. Dette er de rentene bankene selv rapporterer inn. Prinsippet i disse avtalene er ganske enkel. Jo flere mennesker som forhandler sammen, jo større blir rabattene hos bankene.

Fant ingen bedre banker enn Nordea

– Det er viktig for YS å tilby våre 240 tusen medlemmer best mulig betingelser. For å få til det har vi hatt en god dialog med ledelsen i Nordea hele veien, forteller Skjæggerud.

– I fjor spurte vi andre banker om de kunne konkurrere med Nordeas tilbud. Det kunne de ikke. Ingen var i stand til å gi YS-medlemmene bedre betingelser. Dermed gjorde vi en ny avtale med Nordea ut 2026, opplyser YS-lederen.

– YS-medlemmene skal ha de beste bankbetingelsene over tid. Avtalen YS og Nordea ble enige om før jul er om mulig enda bedre enn før, sier Skjæggerud.

Han mener nøkkelen til suksessen med Nordea handler om gode relasjoner over lang tid. YS kjenner Nordea og deres medarbeidere, og Nordea kjenner YS og våre medlemmer.

Viktig for YS-medlemmene å ha en solid bank

– Vi merker at det er i tider som nå det er viktig å ha en solid samarbeidspartner. En samarabeidspartner som vet hva YS-medlemmene er opptatt av, kjenner markedet og gir god service, sier Randi Marjamaa, leder av privatmarkedet i Nordea.

– Mange YS-medlemmer er allerede kunder hos oss, men vi er klare til å ta imot enda flere, erklærer hun.

– Undersøkelsen fra Renteradar viser at det lønner seg mest å være YS-medlem. Og det er ikke bare lavere rente du får med YS. Gjennom vårt fordelsprogram YS Fordel har vi også gode avtaler på forsikringer, drivstoff, reiser og mye annet. Vår strømavtale er også en av markedets beste, sier Skjæggerud.

YS Fordel inner du alle fordelene og tilbudene du får som medlem av YS.

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?