Råd for å sikre økonomien

Etter at koronaviruset kom til Norge, er det mange som tenker litt ekstra på egen helse og økonomi. Vår samarbeidspartner Gjensidige ønsker å strekke seg langt for å hjelpe medlemmene som har forsikring hos dem.

Forsikringer som sikrer liv og helse

Det er mange som er opptatt av helse- og livsforsikringer. Skulle det skje noe uforutsett, vil disse kunne redusere de økonomiske konsekvensene. Du er heldig hvis du har forsikringer gjennom arbeidsgiveren din, men dette er ikke alltid nok for å opprettholde den levestandarden du ønsker. Det er lurt å tenke gjennom om du ønsker noe i tillegg.

Er du permittert, er det ulik praksis rundt ansattes forsikringer. Det er viktig for deg å vite at hvis en uførepensjon, uføre- eller livsforsikring avsluttes mens du er permittert, vil du få et tilbud om en såkalt fortsettelsesforsikring fra arbeidsgiverens forsikringsselskap – eller direkte fra arbeidsgiveren. Dette betyr at du får muligheten til å beholde forsikringene, men må betale for dem selv.

Hvilke forsikringer bør jeg prioritere?

I usikre tider er det spesielt viktig å ha forsikringene på plass. Man bør tenke seg godt om før man velger å kutte på dette området. Ta gjerne kontakt med Gjensidige, slik at en rådgiver kan hjelpe til med å kartlegge behovet ditt og eventuelt redusere forsikringssummer etter betalingsevne.

Har du reiseforsikring hos Gjensidige?

Gjensidige dekker avbestilling av alle private utenlandsreiser med avreise frem til 14.04. Reiseforsikringen dekker kostnader som ikke blir refundert av reiseselskapet. For å få raskest mulig hjelp, bør du melde saken fra gjensidige.no.

Ønsker du en samtale med en av Gjensidiges rådgivere, kan du ringe 915 03 100.

Les mer og sjekk dine medlemsfordeler

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?