Få mer pensjon for pengene med YS Pensjon

Nå velger du selv hvor innskuddspensjonen din skal samles. Egen pensjonskonto gjør at pensjonen fra nåværende og tidligere arbeidsgivere slås sammen. Du kan spare penger ved å flytte den til YS Pensjon. Alt på ett sted – i én konto!

Foto: NTB

På yspensjon.no finner du alt du trenger å vite om den nye medlemsfordelen.

1. februar ble lovverket om innskuddspensjon endret. Ansatte med innskuddspensjon får egen pensjonskonto. Pensjonskontoen skal følge den enkelte gjennom hele arbeidslivet. På denne kontoen skal arbeidsgiverne «fylle på» innskuddspensjonen som gjelder for den jobben du har til enhver tid. 

Før har det vært slik at du må bruke den pensjonsleverandøren arbeidsgiveren din  har. Byttet du jobb, måtte du «begynne på nytt», med opptjening hos en annen pensjonsleverandør gjennom den nye arbeidsgiveren din. For det gamle forholdet fikk du da et pensjonskapitalbevis. 

Lavere forvaltningskostnader gir mer i pensjon

– Mange av oss sitter med flere pensjonskapitalbevis, som både har årlige gebyrer og dessuten høy forvaltningskostnad. Da blir pensjonsutbetalingen mye lavere enn den kunne vært, forklarer YS-leder Erik Kollerud. 

Nå kan du selv bestemme hvem som skal forvalte pensjonen din. YS-forbundene Delta, Finansforbundet, Negotia, Parat, SAFE og Yrkestrafikkforbundet har gått sammen og forhandlet frem en svært god pris på vegne av medlemmene. 

– Gjennom YS Pensjon tilbyr vi medlemmer i privat sektor pensjonssparing, med en av de laveste forvaltningsgebyrene i landet, opplyser YS-leder Erik Kollerud. 

– YS Pensjon og YS-forbundene vil kontakte alle sine medlemmer og tilby plassering av pensjonskontoen hos Nordea Liv til medlemspris, sier YS-lederen.

– Vi har lagt stor vekt på at leverandørene skal tilby en bærekraftig investeringløsning, påpeker han.

Samtykke til at YS Pensjon kan forhandle om gunstige priser

For at din innskuddspensjon skal flyttes over til YS Pensjon, kreves det at du gir samtykke til at vi kan forhandle om gunstige priser med Nordea Liv og de andre pensjonsleverandører, og eventuelt flytte pensjonsavtalen i fremtiden. 

Dette samtykket vil gis via YS Pensjon med BankID. 

YS-forbundene vil i fellesskap med YS Pensjon og Nordea Liv sikre at personvernet ditt ivaretas og at du får lovpålagt informasjon.  

– Med fullmakter fra titusener av YS-medlemmer kan vi flytte medlemmenes pensjonsformue hvis en konkurrent skulle gi enda bedre betingelser enn Nordea Liv, forklarer Kollerud. 

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?