Vil ha «ny giv» i IA-arbeidet

Arbeidsminister Anniken Hauglie varslet det hun kalte en «ny giv» i IA-arbeidet da hun innledet på YS-konferansen tirsdag 30. oktober.

Arbeidsminister Anniken Hauglie pekte på at fagbevegelsen og organisasjonene vil bli mer nødvendig da hun gjestet YS-konferansen. Foto: Siv Bjelland

Karl Haakon Sævold

‑ Vi må få flere hender i arbeid for å kunne opprettholde den velferden vi trenger, sa Hauglie, som mente at det nå er nødvendig å tenke nytt og annerledes i IA-arbeidet.

I sin åpningstale var YS-leder Jorunn Berland opptatt av både fagbevegelsens fremtid og den fallende organisasjonsgraden.

Arbeidsministeren pekte på at fagbevegelsen og organisasjonene, på bakgrunn av de store endringene i samfunns- og arbeidsliv og den digitale omstillingen, vil være enda viktigere og mer nødvendig i årene som kommer.

Hun vedgikk at også myndighetene har et ansvar for å bidra til høy organisasjonsgrad selv om det er organisasjonene selv som må «gjøre seg lekre for medlemmene», som hun formulerte det.

Statsråden var opptatt av et godt partssamarbeid og pekte på forhandlingene om ny offentlig tjenestepensjon tidligere i år som et godt eksempel på et velfungerende samarbeid mellom partene.

– Medlemmene må se at medlemskapet har en verdi og at de har innflytelse på store og viktige samfunnsspørsmål, fremholdt Hauglie.

Karl Haakon Sævold

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?