Parat ber om hastemøte om Norwegian

Parat er bekymret for norsk luftfart og har mandag bedt om et hastemøte med samferdselsminister Knut Arild Hareide og næringsminister Iselin Nybø. Parat-leder Unn Kristin Olsen sier tiltakene som så langt er foreslått ikke er tilstrekkelige.

Illustrasjonsbilde: Norwegian

Olsen sier Widerøe, SAS og Norwegian må hjelpes gjennom krisen vi nå står i.

– Regjering og Storting kan ikke sitte rolig å se på at norsk luftfart overtas av Wizz Air og andre selskaper, fjernt fra norske verdier og norske ansatte. Parat ber om et møte der vi viser styrken til trepartssamarbeidet og finner løsninger som bidrar til å redde norsk luftfart slik den er i dag, sier Parat-lederen.

Leder for Norwegian Pilot Union i Parat, Alf Wilhelm Hansen, sier utsiktene for selskapet ikke er lyse. Alle pilotene i Norwegian flyr fortsatt, men mange er i delpermitterte løsninger.

– Vi frykter massive permitteringer og neddragning av flygning ned til et helt minimum og muligens bare de ruter staten ønsker å gjennomføre, sier han til Parat24.

I likhet med Norwegian-sjefen er han skuffet over regjeringens beslutning.

– Som Schram sier, dette er en knyttneve i magen. Vi er dypt skuffet over avslaget og at det tilsynelatende ikke ligger noen vilje til å hjelpe gjennom en vanskelig tid.

Også hans kollega i kabinen, leder i Norwegian kabinforening i Parat Rene Charles Gustavsen, er skuffet.

– Vi frykter for våre arbeidsplasser og er skuffet over at regjeringen ikke gir den støtten vi har bedt om for å overleve koronakrisen, sier han.

En del av de kabinansatte er permittert, men foreløpig har ingen blitt sagt opp.

– Mange av mine kollegaer er skuffet i dag, sier Gustavsen.

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?