YS krever full lønn

YS krever full lønn for ansatte i bedrifter som stenges ned av myndighetene. – Da vi var i samme situasjon i fjor, fikk permitterte arbeidstakere full lønn de første 20 dagene av permitteringen. Det samme bør innføres straks for ansatte i de bedriftene som nå er pålagt å stenge ned, sier YS-leder Erik Kollerud.

Foto: © Dag G Nordsveen / Samfoto

Virusmutasjonen som er oppdaget på Østlandet har ført til at mange arbeidsplasser har blitt pålagt å stenge. Nå krever YS samme kompensasjonstiltak som under nedstengningen i mars i fjor, for virksomheter som ikke har lov til å holde åpent.

– Vi vet ikke hvor lenge denne nedstengningen vil vare, og om nye områder vil omfattes. Da er det viktig at vi er konsekvente og forutsigbare og gir ansatte trygghet for inntekten, sier YS-lederen.

YS er opptatt av at at ekstraordinære tiltak målrettes mot de virksomhetene og arbeidstakerne som er hardest, og mest direkte, rammet av smitteverntiltakene.

– Med den siste tiltakspakken Stortinget vedtok, har vi et godt fundament for å få arbeidslivet som helhet gjennom krisen. Men når myndighetene innfører næringsforbud, må vi som storsamfunn stille særskilt opp for de som berøres direkte, sier YS-leder Erik Kollerud.

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?