YS-familien gir 240 000 til TV-aksjonen

YS har sammen med YS-forbundene gitt 240 000 kroner til TV-aksjonen. – Midlene fra årets TV-aksjon går til Leger Uten Grensers arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest. Jeg oppfordrer alle til å støtte årets TV-aksjon, sier YS-leder Erik Kollerud.

Foto: Leger uten grenser/Vincenzo Livieri

Du kan støtte årets TV-aksjon her

YS og YS-forbundene Negotia, Parat, SAFE, Skolelederforbundet og STAFO har samlet bidratt med 140 000 kroner til årets TV-aksjon. I tillegg har Finansforbundet og Delta gitt 50 000 hver direkte til aksjonen. Totalt gir YS-familien 240 000 til årets TV-aksjon.

– Millioner av mennesker venter på å bli behandlet av en lege. For mange står det om livet, men tilgang til helsehjelp er ingen selvfølge. Årets TV-aksjon skal gå til å forebygge livsfarlige sykdommer, utvikle medisiner og behandle pasienter i noen av verdens glemte kriser, sier YS-lederen.

Manglende folkehelse får store konsekvenser for både samfunn og enkeltmennesker. Barn får ikke vokse opp, familier mister sine kjære, unge får ikke utdanning og folk faller utenfor arbeidslivet. Uten tilgang til legehjelp, vaksiner eller medisiner mister millioner av mennesker livet hvert år. Ofte er dette mennesker i sårbare livssituasjoner.

– Med årets TV-aksjon bidrar vi til å forebygge epidemier og behandle kjente og ukjente sykdommer i fire land: Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone. Midlene skal brukes til å gi vaksiner, tilgang til livreddende medisiner og helsehjelp, sier Kollerud.

I samarbeid med forskningsorganisasjonen DNDi skal deler av TV-aksjonsmidlene også brukes til å utvikle medisiner mot glemte, dødelige sykdommer.

– Bli med på årets viktigste søndagstur 23. oktober!

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?