Ungdom viser teft, klokskap og initiativ

NM for ungdomsbedrifter i regi av Ungt Entreprenørskap er i gang. YS er samarbeidspartner og leder en av juryene. Årets konkurranse viser at det spirer både av ideer og virkelyst blant norske ungdommer.

Stovner Auto UB representerer Oslo i kategorien "Beste yrkesfaglige bedrift". Deltakere: Espen Engebretsen, Danish Khan, Hassan Ali, Saqlain Haroon, Samir Hussain, Auri Jakutavi, Tahir Khalid, Robel Okbamchael, Zakaria Sahal, Benjamin Skaar, Joel Themista, Suleyman Ugur, Angel Floberg og Faiz Alam. Skole: Stovner vgs. Ansvarlig lærer: Arnfinn Gilberg. Foto: Stovner Auto

Rolf Vestvik

Internasjonal sekretær

Hele denne uken er det NM for ungdomsbedrifter, som arrangeres av Ungt Entreprenørskap. NM for ungdomsbedrifter er en konkurranse der ungdom i videregående skole setter opp en bedrift og konkurrerer mot hverandre i ulike kategorier.

Se Ungt Entreprenørskaps sending fra prisutdelingen.

Bente Søgaard, spesialrådgiver i YS, ledet juryen for klassen “Beste yrkesfaglige bedrift” og tirsdag ble vinnern kåret: Stovner Auto UB fra Stovner vgs. i Oslo. Juryen begrunner avgjørelsen med at bedriften er usedvanlig godt forankret i faget. De er gjennomtenkte og reflekterte, utviser stort engasjement og yrkesstolthet og de tilbyr en tjeneste til sine kunder som er av høy kvalitet og god service. De har en god etisk plattform og er seriøse i forhold til lov- og avtaleverk for bransjen, et godt utgangspunkt for arbeidslivet.

– Det har i år vært rekordmange bedrifter som har deltatt, også i denne klassen. Hele 29 bedrifter var påmeldt, og seks av dem gikk videre til finalen. Det var god spredning på hvilke yrkesfag som har deltatt, og utrolig mange dyktige og engasjert ungdommer som har deltatt, sier Bente Søgaard,

– Det er utrolig inspirerende å være med på dette arrangementet. Det å oppleve ungdoms dyktighet, iderikdom og engasjement gir håp og tro for morgendagen, også i en tid som den vi nå er inne i, sier Søgaard.

Rolf Vestvik

Internasjonal sekretær
Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?