Vil ha trepartssamarbeid om delingsøkonomien

– Flertallet i delingsøkonomiutvalget tar for lett på de utfordringene som følger av delingsøkonomien, påpeker LO, Unio YS og Akademikerne i et felles utspill.

 

- Delingsøkonomiutvalget tar for lett på utfordringene som kommer i kjølvannet av delingsøkonomien. Det mener (f.v.) Kari Sollien, leder i Akademikerne, YS-leder Jorunn Berland, Unio-leder Ragnhild Lied og LO-sekretær Trude Tinnlund. Foto: Liv Hilde Hansen
I januar setter arbeidslivets parter av en uke til en kampanje for grønne arbeidsplasser. Her er felleskampanjen for klimaet representert ved f.v.: Kari Sollien, leder i Akademikerne, YS-leder Jorunn Berland, Unio-leder Ragnhild Lied og LO-sekretær Trude Tinnlund. Arkivfoto: Liv Hilde Hansen/YS

LO, Unio, YS og Akademikerne ber om et trepartssamarbeid mellom partene i arbeidslivet og regjeringen om delingsøkonomien. Det er budskapet til statsminister Erna Solberg i et felles brev fra de fire hovedorganisasjonene.

Mandag la det regjeringsoppnevnte delingsøkonomiutvalget fram sine anbefalinger.

– Delingsøkonomiutvalget peker på mange muligheter med den teknologiske utviklingen. Men utvalget belyser ikke flere av de mest sentrale utfordringene godt nok, påpeker LO-sekretær Trude Tinnlund, Unio-leder Ragnhild Lied, YS-leder Jorunn Berland og Kari Sollien, leder i Akademikerne.

– Det er behov for fornuftige reguleringer av delingsøkonomien. Dette handler om å ta vare på og videreutvikle det velorganiserte arbeidslivet og velferdssamfunnet vi har i Norge, heter det i brevet til statsminister Erna Solberg.

–  Plattformøkonomien trenger ikke bli en stor utfordring om vi klarer å håndtere og regulere det på en god måte. Hvordan rammene skal være er det viktig å få avklart nå, sier YS-leder Jorunn Berland i et intervju Dagsavisen har gjort med de fire hovrdorganisasjonene.

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?