YS-familien gir 120 000 til TV-aksjonen

YS har sammen med YS-forbundene gitt 120 000 kroner til TV-aksjonen. – Sammen skal vi redusere plastutslippene og ta vare på verdenshavene. Jeg oppfordrer alle til å støtte årets TV-aksjon, sier YS-leder Erik Kollerud.

Du kan støtte årets TV-aksjon her

Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Med konkrete tiltak der problemene er størst, skal årets TV-aksjon ta plasten ved rota.

Havet er fantastisk. Det har gitt liv til alt levende på planeten vår. Men nå er havet truet. Heldigvis finnes det løsninger.

Med midler fra TV-aksjonen starter vi der problemet er størst. Årets TV-aksjon skal bekjempe plast i havet gjennom å etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer for mer enn 900 000 mennesker. I samarbeid med lokalbefolkning, myndigheter og næringsliv skal vi redusere bruken av unødvendig plast.

Vi skal samle inn og resirkulere søppel som i dag ender opp i naturen, og jobbe for at beslutningstakere forplikter seg til å nå WWFs mål om null plast på avveie i 2030.

YS og YS-forbundene Negotia, Parat, Skolelederforbundet, Norsk Tollerforbund og Stafo har samlet bidratt med 120 000 kroner til årets TV-aksjon. I tillegg har AVYO, Finansforbundet og Delta gitt midler direkte til TV-aksjonen.  

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?