KrF bekymret over økte forskjeller

KrF mener forskjellene mellom fattig og rike øker, og er spesielt bekymret for barnefamilier og innvandrermiljøer med lite ressurser.

De økte forskjellene mellom folk blir et stort tema i valgkampen, tror KrFs nestleder Kjell Inge Ropstad. T.v. Erik Kollerud, 1. nestleder i YS. Foto: Liv Hilde Hansen

– Vi ønsker oss en regjering utgått av Høyre og sentrum.
Og:
– Vi har stor tro på at Erna kan presse ut FrP hvis stortingsvalget gir et ikke-sosialistisk flertall.

Det sa KrFs nye nestleder Kjell Ingolf Ropstad under et frokostmøte hos YS torsdag 8. juni. Dette er det femte frokostmøtet denne våren, der de politiske partiene er invitert for å snakke om hva de vil for arbeidslivet.

Sist ut i rekken er Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre. Han har du anledning til å møte onsdag 14. juni. Frokosten serveres fra 08.15, er åpen for alle og holdes i YS’ kantine i Lakkegata 23.

SV lover kamp mot forskjellene

FrP vil ha nasjonal minstelønn

Venstre står fast på AML-endringene

Miljøpartiet De Grønne vil fase ut produksjonen av norsk olje og gass

KrF er bekymret over at det blir flere fattige i Norge

Det er ikke bare SV som vil ha valgkampdebatt om økte forskjeller.

– Forskjeller eller ulikheter blir et stort tema i valgkampen, tror KrFs Kjell Inge Ropstad.

– Hvis en ser på Norge utenfra fremstår vi som et land med små forskjeller. Faktum er at antall fattige øker. Det ser vi spesielt blant noen barnefamilier og noen innvandrermiljøer, forklarer Ropstad.

KrF mener gratis kjernetid i barnehagene, gratis fritidskort og gratis ferietilbud er tiltak som kan skape livskvalitet for de som har lite å rutte med.

– I revidert nasjonalbudsjett ble det bevilget 25 millioner kroner ekstra til frivillige organisasjoner som jobber med fattige barn. Det har vært viktig også for KrF, sa Ropstad.

Ber om innspill fra partene på hvordan beskytte ansatte i delingsøkonomien

Hvordan kan dagens arbeidsmiljølov beskytte arbeidstakere i den nye delingsøkonomien? Det er et spørsmål som lenge har bekymret YS-leder Jorunn Berland. Berland har tatt til orde for at arbeidsgiver- og arbeidstakerbegrepet må gjøres klarere, fordi rettigheter til bl.a. ferie, feriepenger, sykepenger, pensjon og arbeidstid er knyttet til sleve ansettelsesforholdet.

KrFs Kjell Inge Ropstad sier han ikke har noen gode svar og spiller ballen tilbake til YS:

– Delingsøkonomien er ett av de feltene hvor jeg som politiker synes det er vanskelig å treffe godt. Her er det mange krevende problemstillinger. Vi famler litt med å finne de gode løsningene. Jeg må rett og slett sende ballen tilbake til YS: Vi er mottagelige for gode innspill fra partene.

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?