SkL går inn i Delta

Etter et vellykket prøveår har et enstemmig landsstyre i Skatteetatens Landsforbund (SkL) besluttet å bli en selvstendig organisasjon i YS-forbundet Delta.

Det var munter stemning da leder i SkL Ivar Sømhovd og forbundsleder i Delta Trond Ellefsen møttes under landsstyremøte i på Gardermoen. Foto: Delta

– Prøveåret har bekreftet det vi la til grunn ved behandlingen på landsmøtet i fjor, vi er svært fornøyd med å være en del av Delta-familien. Som en del av Delta har vi blitt større og sterkere i Skatteetaten, fått et bedre medlemstilbud, stordriftsfordeler og større politisk slagkraft, sier SkLs leder Ivar Sømhovd.

SkLs landsmøte besluttet i november 2021 at SkL skulle gå inn i Delta som en selvstendig organisasjon, men med 2022 som et prøveår. Det var opp til landsstyret i SkL å ta den endelige beslutningen og den tok de enstemmig under landsstyremøtet 9. november.

– SkL-medlemmer vil ikke merke så mye forskjell i det daglige. Noen flere medlemsfordeler har vi allerede nå og etter hvert vil et utvidet medlemstilbud bli tydeligere, sier Sømhovd.

Vedtaket om å gå inn i Delta var enstemmig.

Deltas forbundsleder Trond Ellefsen er godt fornøyd med vedtaket i SkL.

– Vi er glade for at SkL har valgt å gå inn i Delta og blir en del av en arbeidstakerorganisasjon med mer enn 94.000 medlemmer. Det gir tyngde og styrke. Sammen drar vi nytte av hverandres kompetanse til det beste for alle medlemmene, sier Ellefsen.

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?