Lover nedtrapping av arbeidsgiveravgiften 

I fjor innførte regjeringen en midlertidig arbeidsgiveravgift på inntekter over 750 000. Fasit i årets statsbudsjett ble at man beholdt avgiften, men satte innslagspunktet på 850 000 kroner. Nå lover statsminister Jonas Gahr Støre at skal trappes ned videre.

Statsminister Jonas Gahr Støre etter sin tale til YS-konferansen. Her intervjues han av YS Media. Foto: Thomas Brun/NTB Kommunikasjon

Sjur Anda

Journalist Finansfokus

– I en utsatt tid som nå må alle stille opp. I fjor var det bortfall av store inntekter. Vi kan ikke bare hente penger fra Oljefondet. Den ekstra arbeidsgiveravgiften er et bidrag fra næringslivet. Men dette er en midlertidig avgift, og den skal trappes ned videre, sier Støre.  

Samtidig lover han at regjeringen skal se på yrkesskadeforsikringen, som har blitt kritisert for å ha mangler, både på ansatte som har trening i skarpe situasjoner og for folk på hjemmekontor.  

– Vi har satt ned et utvalg for å se på ulike yrkeskategorier som er utsatt for yrkesskade, for å se om vi kan oppdatere de listene. Har også nær kontakt med partene i arbeidslivet. Slik at du kan være trygg hvis du er på jobb. Du skal kunne føle deg trygg på jobb, sier Støre.   

Sjur Anda

Journalist Finansfokus
Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?