Pensjonsseier for YS

Regjeringen har i dag lagt frem et lovforslag som skal innføre krav om pensjon fra første krone i private tjenestepensjonsordninger. – Endelig, sier 1. nestleder i YS, Hans-Erik Skjæggerud.

YS
Hans-Erik Skjæggerud. Foto: NTB Kommunikasjon

YS og resten av fagbevegelsen har lenge kjempet for å tette de urettferdige hullene i tjenestepensjon i privat sektor, slik at alle får pensjon fra første dag og første krone. 

– Vi er veldig fornøyde med at regjeringen følger opp Stortingets vedtak fra februar og nå går inn for å endre dette, sier Skjæggerud.

– Vi har fått fullt gjennomslag, med pensjon fra første krone, fra 13 års alder og for deltidsjobber utover 1000 kroner. Grunnprinsippet i pensjonsreformen om at man skal få opptjening for all inntekt man har gjennom yrkeskarrieren vil nå gjelde fullt ut. Det var på høy tid, understreker han.

Skjæggerud er kritisk til at innføringen er satt til 2023. 

– Dette var noe vi foreslo allerede for fem år siden, og det er ingen grunn til at det skal ta to år til. I mellomtiden har en million arbeidstakere gått glipp av flere års pensjonsopptjening, sier Skjæggerud.

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?