YS på Arendalsuka

Sammen med YS-forbundene inviterer vi til en rekke arrangementer på Arendalsuka. Lansering av YS Arbeidslivsbarometer for 2019, debatt om Forsvaret og far og sønn Aamodts tanker om lederskap er bare noe av det du kan få med deg i regi av YS-familien.

YS og YS-forbundene kan by på en rekke arrangementer under Arendalsuka, som i år foregår fra 15. til 19. august. Foto: Liv Hilde Hansen

YS Arbeidslivsbarometer offentliggjøres også i år under Arendalsuka. Denne gang har vi blant annet spurt arbeidstakerne om hvilke behov og interesse de har av å heve egen kompetanse og hvilke utfordringer de møter når det gjelder digitalisering.

Funnene i årets Arbeidslivsbarometer presenteres av Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) – OsloMet og kommenteres av YS-leder Erik Kollerud. Deretter blir det debatt. Arrangementet ledes av Stein Kåre Kristiansen.

– Gleder meg til en hel uke med politikk

YS-leder Erik Kollerud sier han gleder seg til en hel uke med politikk og spennende debatter:

– Arendalsuka har etablert seg som en av de viktigste arenaene for å diskutere politikk, både for arbeidslivet og andre områder. Jeg ser frem til å delta på en rekke interessante arrangementer i regi av YS-fellesskapet.

YS-familien har en rekke arrangementer under Arendalsuka

YS og YS-forbundene kan by på en rekke arrangementer under Arendalsuka, som i år foregår fra 12. til 17. august. Du kan for eksempel delta på en uhøytidelig quiz i regi av YS Stat, finanskveld i en av Arendals vakreste hager sammen med Finansforbundet og Finans Norge, eller samferdselstreff sammen med Yrkestrafikkforbundet.

Mandag 12. august kl.: 13.00 til 13.50

Er Forsvaret robust nok til å møte dagens og morgendagens utfordringer? Befalets Fellesorganisasjon og Parat forsvar inviterer til debatt om Forsvaret. Den politiske uenigheten om utviklingen av Forsvaret og behovet for styrking øker. Hva er standpunktene nå, før ny langtidsplan skal i støpeskjeen? Hvilke områder må satses på, for å sikre et robust, nasjonalt forsvar, samtidig som vi ivaretar våre forpliktelser i NATO og internasjonalt? Jens B. Jahren, forbundsleder i BFO, innleder til debatt mellom forsvarsminister Frank Bakke Jensen, Anniken Huitfeldt (Ap) og Liv Signe Navarsete (Sp). Stein Kåre Kristiansen leder debatten.
Sted: Madam Reiersen
Arrangør: YS Stat

Mandag 12. august kl.: 14.00 til 14.30

Kahootquiz: Test allmennkunnskapene i en uhøytidelig setting!
Sted: Madam Reiersen
Arrangør: YS Stat

Mandag 12. august kl.: 17.15 til 18.00

Ikke trakasser kollegaen min! Trakassering er dessverre en del av hverdagen for mange statstilsatte. Nå mener vi nok er nok: Arbeidsgivere og tilsatte i staten krever en trygg hverdag, men hvordan går vi fra ord til handling? Dette blir tema for samtalen mellom statsråd Monica Mæland, som har det øverste arbeidsgiveransvaret for de statstilsatte, og Pål N. Arnesen, leder for YS Stat.
Sted: Madam Reiersen
Arrangør: YS Stat

Tirsdag 13. august kl.: 08.30 til 10.00

YS Arbeidslivsbarometer for 2019 legges frem i sin helhet. Funnene presenteres av Arbeidsforskningsinstituttet AFI – OsloMet og kommenteres av YS-leder Erik Kollerud. Deretter blir det debatt mellom Heidi Nordby Lunde (H) og Rigmor Aasrud (Ap). Stein Kåre Kristiansen leder arrangementet.
Sted: Clarion Hotell Tyholmen, sal A. Frokost serveres fra klokken 08.15
Arrangør: YS

Tirsdag 13. august kl.: 09.00 til 09.45

Overvåking på den digitaliserte arbeidsplassen
Sted: Madam Reiersen
Arrangør: Administrasjon og ledelse i Delta og IT-forbundet

Onsdag 14. august kl.: 08.30 til 09.30

Er skoleeiere profesjonelle skoleutviklere?
Sted: Clarion Hotel Tyholmen, Lille Torungen
Arrangør: Skolelederforbundet

Onsdag 14. august kl.: 09.00-09.55

Alene hjemme – versjon 2019
Sted: Madam Reiersen
Arrangør: Helsefagarbeidere i Delta, Kost- og ernæringsforbundet og Pårørendealliansen

Onsdag 14. august kl.: 10.00 til 10.55

Debatt: Antall benamputasjoner kan halveres!
Sted: Madam Reiersen
Arrangør: Fotterapeutforbundet i Delta og Diabetesforbundet

Onsdag 14. august kl.: 16:00-17:55

Samferdselstreff
Sted: Barrique øl og Vinstue
Arrangør: Yrkestrafikkforbundet

Onsdag 14. august kl.: 19.00

Finanskveld: Hva er penger?
Sted: Sparebanken Sør
Arrangør: Finansforbundet og Finans Norge

Torsdag 15. august kl.: 09.00-09.45

Hvordan ser fagarbeiderne fag- og personalledelse i teknisk sektor?
Sted: Madam Reiersen
Arrangør: Service & Drift i Delta

Torsdag 15. august kl.: 10.00-10.55

Hvordan vil nye regler for bruk av makt og tvang påvirke hverdagen til tjenestemottakerne i deres egne hjem?
Sted: Madam Reiersen
Arrangør: Vernepleierforbundet i Delta og Autismeforeningen

Torsdag 15. august kl.: 19.00-21.00

Omstilling har blitt en del av hverdagen. Vi omstiller for å bli bedre, yte mer og henge med i en omskiftelig verden. Vi snakker mye om den enkeltes omstillingsevne, men mindre om hvilken betydning ledelse har. Hva betyr for eksempel godt lederskap for den enkeltes prestasjoner? YS setter lederskap på dagsorden, med far og sønn Finn Roger Aamodt og Kjetil André Aamodt som innledere. YS-leder Erik Kollerud og Virkes direktør Ivar Horneland Kristensen deltar. Asta Busingye Lydersen leder arrangementet.
Sted: Clarion Hotel Tyholmen, sal A
Arrangør: YS

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?