Meklingen i staten er i gang

Onsdag 23. september startet meklingen i statsoppgjøret. YS Stats leder Pål N. Arnesen er klar på at det finnes penger til de statsansatte også i dette oppgjøret.

YS Stat-leder Pål N. Arnesen på vei inn til Riksmekleren onsdag formiddag. Til høyre LO Stat-leder Egil André Aas.
YS Stats leder Pål N. Arnesen på vei inn til Riksmekleren ved et tidligere oppgjør. Til høyre LO Stats leder, Egil André Aas. Arkivfoto: Vetle Daler/Parat

– Det er det vårt hovedmål nå å få ut ved hjelp av Riksmekleren, sier Arnesen på vei inn til møte hos Riksmekleren onsdag formiddag.

Det ble brudd i statsoppgjøret 14. september, etter det Arnesen karakteriserer som «null forhandlingsvilje» fra statens side.

– Vi har fremmet rimelige krav i tråd med frontfaget, men møter en arbeidsgiver som ikke er villig til å forhandle, sa YS Stat-lederen etter bruddet.

– Nå håper vi å få Riksmeklerens hjelp til å få fram forhandlingsviljen hos staten, sa Arnesen ondag. Frist for meklingen er ved midnatt 14. oktober.

YS Stat forhandler på vegne av følgende YS-forbund som har medlemmer i staten: Parat, Delta, Befalets Fellesorganisasjon, AVYO, Skatteetatens Landsforbund, Norsk Tollerforbund, Kriminalomsorgens Yrkesforbund, Skolelederforbundet og STAFO.

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?