Brudd i forhandlingene med staten

YS Stat har brutt forhandlingene med staten i årets oppgjør. – Vi har nå gjennomført gode forhandlinger gjennom nesten to uker, men har ikke fått gjennomslag for våre krav knyttet til lønn. Vi har derfor ikke noe annet valg enn å bryte forhandlingene, sier Pål N. Arnesen, leder for YS Stat.

Pål N. Arnesen, leder YS Stat. Foto: Vetle Daler/YS Stat

Ved forhandlingsstarten for en drøy uke siden var Arnesen klar på at statsansatte nå skal ha et skikkelig lønnsløft. Dette ønsket har ikke staten imøtekommet i forhandlingene.

Arnesen sier partene så langt har forhandlet de fleste av kravene og diskutert mange utfordringer i staten.

– Tross gode prosesser, og ikke minst partenes forhandlingsvilje, må vi bare registrere at avstanden er altfor stor mellom tilbud og krav på økonomi. Tilbudet fra staten tilsvarer resultatet i frontfaget, noe som ikke vil kompensere verken vårt krav om real økning i kjøpekraften eller etterslepet i forhold til privat sektor, sier han.

Oppgjøret i staten går nå til mekling hos Riksmekleren. Meklingsfristen er mandag 23. mai klokka 24.

YS Stat er en sammenslutning av følgende YS-forbund som har statsansatte medlemmer: Parat, Delta, Befalets Fellesorganisasjon, Norsk Tollerforbund, Skatteetatens landsforbund, Stafo, Kriminalomsorgens Yrkesforbund, Finansforbundet og Skolelederforbundet.

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?