Varsler streik i Oslo kommune fra 24. mai

Utdanningsetaten rammes av streik hvis YS Kommune Oslo og Oslo kommune ikke blir enige hos Riksmekleren innen fristen natt til 24. mai.

Forhandlingsleder for YS Oslo kommune, Mona Bjørnstad. Foto: Siv Bjelland

YS-forbundet Delta har i dag meldt plassfratredelse for 33 medlemmer. Flertallet jobber i Utdanningsetaten, men omfatter også medlemmer i Kulturetaten, Utviklings- og kompetanseetaten og Oslobygg KF (Oslo kommunes eiendomsforetak). I tillegg tar Skolelederforbundet (YS) ut åtte medlemmer i Utdanningsetaten til en eventuell streik og Parat (YS) ti medlemmer i Bymiljøetaten.

YS Kommune Oslo har varslet plassfratredelse for i alt 51 medlemmer med virkning fra arbeidstidens begynnelse 24. mai.

– Vi går inn i meklingen med mål om å oppnå enighet, men hvis det ikke lykkes blir det streik, sier forhandlingsleder i YS Kommune Oslo, Mona Bjørnstad.

Kjøpekraften til medlemmene må økes

YS Kommune Oslo krever økt kjøpekraft.

– Nå er det viktig at våre medlemmer får betalt for innsatsen de legger ned hver eneste dag. De skal ha mer igjen når de viktigste utgiftene er betalt, sier Bjørnstad.

Medlemmene fikk mindre å rutte med i 2021 fordi prisveksten ble høyere enn lønnsveksten. Samtidig har lønnsutviklingen i kommunesektoren vært vesentlig lavere enn i industrien de to siste årene.

– Noe av dette må vi få igjen i år. I år er det våre medlemmer, hverdagsheltenes tur, uttalte Mona Bjørnstad ved kravoverleveringen 20. april.

Hvis partene i Oslo Kommune ikke er enige innen meklingsfristen 23. mai kl 24.00 blir det streik fra arbeidstidens begynnelse tirsdag 24. mai.

Dette er YS Kommune Oslo

YS Oslo Kommune er en sammenslutning av følgende YS-forbund: Delta, Skolelederforbundet og Parat.

YS Kommune Oslo organiserer blant annet disse yrkesgruppene: Renholdere, helsefagarbeidere, ansatte og ledere i barnehager og skoler, vernepleiere, administrasjon – og driftspersonell, saksbehandlere, kjøkkenpersonell, aktivitører, ansatte i brann- og redning, ansatte i tannhelsetjenesten og kulturansatte.

Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?