Jens Jahren blir ny leder for YS Stat

Jens Jahren (47) har vært leder for Befalets Fellesorganisasjon og jobbet for Forsvaret og de ansatte i forsvarssektoren siden 90-tallet. Nå skal han blant annet lede YS Stat, med åtte medlemsforbund og 25 000 medlemmer gjennom et krevende lønnsoppgjør.

Jens Jahren har vært forbundsleder for Befalets Fellesorganisasjon fra 2014 til 2023 og er bl.a. utdannet ved Befals- og krigsskolen. Foto: Thomas Brun/NTB Kommunikasjon

– Det kommende lønnsoppgjøret blir den første, krevende arbeidsoppgaven jeg skal håndtere som ny leder for YS Stat. Våre medlemmer har forventninger etter et moderat lønnsoppgjør i fjor. Prisveksten og den økte renta har spist opp lønnsveksten vi fikk i 2022. Det skaper spenning inn mot det kommende lønnsoppgjøret, samtidig som YS Stat må opptre som ansvarlig part i de kommende forhandlingene, sier Jahren.

Jahren erstatter Pål N. Arnesen, som har vært leder for YS Stat siden 2007.

Møt Jens Jahren i dette portrettintervjuet

– Det blir mye nytt å sette seg inn i, men jeg liker utfordringer. Det blir store sko å fylle etter Pål N. Arnesen, avtroppende leder av YS Stat. Han har holdt på med dette i mange år og vet hva det innebærer. Det er en arv som jeg er opptatt av å ta vare på, sier Jahren.

Unn-Kristin Olsen (Parat) og Karin Tanderø Schaug (Norsk Tollerforbund) er valgt som henholdsvis 1. og 2. nestleder.

Fakta om Jens Jahren

  • 47 år. Gift med Jeanette. Jar tre barn; Bentley (0 år), Bernhard (5) og Celine (8). Fra Vinstra, men bor på Bekkestua i Bærum.
  • Forbundsleder for Befalets Fellesorganisasjon (BFO) fra 2014 til 2023.
  • Utdanning: Befals- og krigsskole, Stabsskole og sjefskurset ved Forsvarets Høgskole samt en mastergrad fra BI. Har internasjonal tjeneste som liaisonoffiser for Forsvaret i Irak i 2003.
Hei, jeg heter Yrsa. Hva kan jeg hjelpe med?